söndag 26 maj 2013

Morgan från Ullared - aktiekarriär

Säkerligen har ingen gått miste om mannen, myten och lagerarbetaren Morgan Karlsson från Kanal 5:s tv-serie Ullared, vilket har sänts i fyra säsonger eller något i den stilen. Spin-offen på Ullared sänder nu sin andra säsong. "En stark resa" heter programmet, eller för att vara helt korrekt, "En stark resa - igen". I den första säsongen av det programmet reste Morgan och hans parhäst Ola-Conny runt till diverse platser i världen, dock besökte de ingen plats i Nordamerika. Denna säsong av programmet kompenseras det genom att de enbart är i USA. Jag måste säga att det kan vara lite underhållande att se dem agera samt att se videoklipp från olika platser i USA. 

I avsnittet som sändes för några veckor sedan var de i New York, där de bland annat, på Morgans inrådan, besökte Wall Street. Morgan förklarade att han på kvällarna satt och följde "indexen" som just då visades på en bildskärm utanför New York Stock Exchange (NYSE) och att de har en stark korrelation med Stockholmsbörsen. "Om indexen i USA slutar på plus på kvällen kan man sova gott, eftersom börsen med stor sannolikhet kommer gå upp även i Sverige dagen därpå" konstaterade Morgan. Ola-Conny visade inget särskilt intresse av ekonomi, aktier med mera (eller klippningen av videomaterialet gav i alla fall sken av det). 

Hur som helst, det har tidigare framgått i olika medier att Morgan har "tjänat mycket pengar" på aktier. Jag tänkte att det kunde vara intressant att läsa mer om det och gjorde således en googling på det. Jag noterade då att Aktiespararna år 2010 hade gjort en intervju med Morgan. För den intresserade finns länken till artikeln här där du kan läsa om Morgans "investeringskarriär". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar