tisdag 21 maj 2013

Utdelning från Apple med fler

Aktieutdelning från Apple + fler bolag


Nya aktieutdelningar under mitten av maj har inkommit på mitt Investeringssparkonto. Dessa pengar har kommit från några av mina amerikanska aktieinnehav samt Hexpol. De bolag jag fått utdelning från under de senaste knappt två veckorna är följande, där utdelningsfrekvensen framgår inom parentes:

Apple (kvartalsvis)
Omega Healthcare Investors (kvartalsvis)
Realty Income (månadsvis)
Hexpol (Årsvis)

Lite senare i maj väntas utdelning från de två aktierna i min portfölj med utdelning varje månad som ännu inte delat ut pengar under maj. Dessa två är:
Inland Real Estate Corp.
Prospect Capital Corp.


Alla aktier ägs på ett investeringssparkonto. Det betyder att ingen skatt dras på utdelningen från mina svenska innehav. Innehavet schablonbeskattas istället. På de amerikanska innehaven dras 15 % i källskatt, vilket alltså betyder att jag får in 85 % av utdelningen. Den utländska källskatten har man rätt att avräkna från schablonskatten som innehavet på ISK:n har gett upphov till, i nästa års deklaration. Det betyder att  även utdelningen på mina amerikanska innehav blir skattefri. Så här skriver skatteverket på sin hemsida angående utländsk källskatt som dragits av på innehav på ett investeringssparkonto:


"Kan jag få avräkning för utländsk skatt som jag har betalt för utländska aktier som finns på mitt investeringssparkonto?
Ja, det kan du få. Men du kan inte få avräkning med ett större belopp än vad den svenska skatten blir på investeringssparkontot. Överskjutande avräkningsbar skatt får avräknas under senare år." (Källa: Skatteverket)Maj är den sista av tre vårmånader på rad då jag får in mest pengar i aktieutdelningar. Se min aktieutdelning under året fördelat på månader här.   

2 kommentarer:

 1. Gillar din blogg starkt då jag har samma fokus på just utdelningsinvestering. Skulle vara intressant om du gjorde en analys av Prospect Capital Corp då det verkar vara ett trevligt bolag samtidigt som de har en månatlig utdelning.

  -Thomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Kanske kommer upp en analys av bolaget lite senare. Precis, alltid trevligt att äga någon/några aktier som delar ut pengar månadsvis.

   /InvesteraMigFri

   Radera